Over ons

De website RetroNintendoWereld.nl is onderdeel van Retro Game Wereld / RLS Pixels.

Als je de weg naar deze website hebt gevonden, is de kans groot dat je een beetje weet wat de deal is. Of in ieder geval een idee hebben van wat voor dingen je hier kunt verwachten. Dingen met betrekking tot retro gaming… toch? Nou, je bent zeker niet verkeerd. Maar er is meer. Retro Game Wereld is de plek waar je moet zijn, niet alleen als je van retro gaming houdt of op zoek bent naar een specifiek stuk retro gamingkit, we hebben een echte passie voor gamen die verder gaat dan de klassiekers.

Gaming is zo populair geworden en maakt tegenwoordig zo’n groot deel uit van onze cultuur, dat het een stuk moeilijker is om te definiëren wat gaming is en wie precies de gamers zijn die deze games spelen. Maar hoe breed en divers gaming ook is geworden, wij bij Retro Game Wereld hebben wel een specifieke focus. We zouden het het beste kunnen omschrijven als klassiek speelplezier. Hetzelfde soort plezier dat je in old school videogames aantreft, is gelukkig nog steeds aanwezig in videogames van vandaag.

De mainstream heeft de industrie echter opzij geschoven en een bepaald deel van de markt verdoezeld, naar onze bescheiden mening natuurlijk. Wat je niet zult vinden op Retro Game Wereld is alles wat te maken heeft met grote commerciële en/of ongeïnspireerde franchises. Tenzij ze natuurlijk klassiek plezier bieden. Om massa’s exemplaren te verkopen en een zo groot mogelijk publiek aan te spreken, komen creativiteit en originaliteit helaas vaak op de achtergrond. Niet alle hoop is echter verloren. Er worden nog steeds waanzinnig originele en leuke games gemaakt, en die hebben allemaal een plekje hier op deze website.

Maar eerst en vooral houden we van retro en klassiek gamen. Niet alleen voor de ervaring van het spelen van enkele van deze oude meesterwerken, maar ook voor het culturele erfgoed dat ze werkelijk zijn. Voor hun nostalgische waarde, en in het geval van de serieuze verzamelaar, hun geldwaarde. Dus afgezien van nieuws, coole dingen en wedstrijden met huidige en toekomstige games die worden gekenmerkt door dat klassieke plezier, draait Retro Game Wereld helemaal om echt klassiek en retro gamen. Daarnaast vind je in onze webshop met een van ’s werelds grootste (retro) gaming collecties bijna alle klassieke games, consoles, op zichzelf staande hardware of gaming verzamelobjecten.

Dat eerste pakketje bleek het begin van een geweldig avontuur. Sinds die dag proberen we het elke dag een klein beetje beter te doen en zijn we dankzij jullie langzaam maar zeker uitgegroeid tot Nederlands beste webwinkel op het gebied van retro videogames – met meerdere websites om je spullen te kopen of te verkopen.

We brengen klassiek plezier terug op een grote manier, en we hopen dat je mee wilt rijden.